Home

Wie zijn wij?

Wij zijn Paul Looijestijn (1972), José van der Vossen (1976) en Ziyal van der Vossen (2002). In 1995 kwam onze eerste hond bij ons in huis, Gabber, een kruising Mechelse herder/Keeshond. Hij was één jaar oud en kwam uit het asiel. Hij had drie bazen voor ons gehad en door hem zijn wij ons gaan verdiepen in hondengedrag. Dit heeft er uiterlijk toegeleid dat wij de opleiding tot hondentrainer bij De Dierenbescherming zijn gaan volgen. Tijdens een praktijktrainmiddag moest Paul oefenen met een Groenendaeler. Hij viel onmiddelijk voor het ras.

In 1998 kochten wij onze eerste Groenendaeler Xaviera v. 't Murselt (Xavi). Twee jaar later kochten wij Zinziano v. 't Murselt (Zinzi). Omdat leven met Gabber, Xavi en Zinzi zoveel plezier gaf, besloten wij in 2002 een nestje te fokken met Zinzi en Xavi. Van de naam van onze eerste twee Groenendaelers is dan ook onze kennelnaam "di Zinxavi" afgeleid, wat vrij vertaald van Zinzi en Xavi betekent.

Zinzi en Xavi zijn inmiddels niet meer bij ons. Zinzi is 14 jaar oud geworden en Xavi maar liefst 17 jaar. Zinzi leeft echter nog steeds voort in ons huis in zijn zoon Chakotay di Zinxavi, dochter Ezri Lursa Noma v. 't Wolfshome, kleinzoon Deep Space Nine di Zinxavi (Space) en kleindochter Galaxy Guinan di Zinxavi (Laxy). Alle vier hebben zelf ook al de "pensioen-gerechtigde" leeftijd bereikt.

Space en Laxy zijn zelf ook ouders en grootouders. Van hun kinderen wonen Nemesis (Nem) Black z' Kovarny en Intergalactic Imzadi (Imza) en Impulse (Pulse) di Zinxavi bij ons. In 2012 is Elyas of Karo's Triangle (Icheb), een zoon van de zus van Space bij ons komen wonen. José traint met Nem en Pulse. Ziyal traint met Icheb en Imza.

Trainen met onze Groenendaelers is na al die jaren nog steeds hetgeen wat wij het leukst vinden. Momenteel trainen wij IPO, Speuren, Reddingshond en Agility. In het verleden zijn wij ook actief geweest met Gedrag en Gehoorzaamheid (G&G). Ook hebben wij een korte tijd flyball en hoopers uitgeprobeerd. Bij het trainen vinden wij het leuk ergens naar toe te werken. Al onze honden hebben daarom één of meerdere africhtingsdiploma's behaald.

Het meest bijzonder vinden wij dat opa Zinzi, mama Ezri en kleinzoon Space alledrie het IPO3 diploma hebben behaald. Dit is nog steeds erg knap voor een Groenendaeler, omdat hier veel moed van hond en veel doorzettingsvermogen van de baas voor nodig is. Daarnaast slaagden alledrie voor de NVBH gedragstest met de hoogst mogelijke score, met Lof.

Fokken doen wij maar eens in de 3- 5 jaar. Zo blijft het een speciale gebeurtenis waar wij helemaal naar toe leven. Hierbij vinden wij belangrijk dat:

  • Een Groenendaeler is dol op werken met zijn eigenaar en heeft er nooit genoeg van.
  • Een Groenendaeler is niet alleen een sporthond, maar ook een familiehond. Hij is dol op mensen en vriendelijk naar volwassen en kinderen.
  • Een Groenendaeler is een gezonde hond.
  • Een Groenendaeler ziet eruit als een Groenendaeler.
  • Verantwoord fokken en openheid is essentieel voor ons.
Naast al het bovenstaande is Paul sinds 2000 pakwerker bij NVBH Kringgroep LimBra. José is al bijna 20 jaar één van de kartrekkers van NVBH Kringgroep LimBra en actief binnen het bestuur van de NVBH. Vanuit die rol proberen wij nog meer mensen enthousiast te maken voor leven en sporten met een Belgische herdershond.

Location

St. Jozefstraat 3
4759 BC Noordhoek

Phone

+31 6 46 37 34 69